štvrtok 1. septembra 2011

Patchworková lahôdka

Videli ste už patchworkový nábytok? Stoličky, kreslá, pohovky a stoly? Ja som na ne natrafila náhodou, pri surfovaní po internete. Hneď som vedela, že toto je presne ten moderný inovatívny spôsob využitia patchworku, ktorý  milujem a ktorý si nesmiem nechať len pre seba.

Autorkou týchto patchworkových lahôdok je Kelly Swallow, Írka žijúca na okraji Londýna, ktorá je majiteľkou firmy Patchwork Chairs. Kelly odjakživa tvorila a šiť začala ešte ako dieťa. Jaj láska k patchworku pochádza pravdepodobne z toho obdobia, lebo si matne spomína na patchworkový quilt, ktorý šila jej stará mama.

To, že zbožňuje látky, rada mieša nové a staré motívy a používa neočakávané kombinácie látok, je vidieť na prvý pohľad. Jej láska k látkam občas prechádza do posadnutosti. Je známa tým, že si šijací stroj berie aj na dovolenku! :o)  V deväťdesiatych rokoch pracovala pre Greenpeace, takže recyklovanie má v krvi a unikátnym spôsobom ho preniesla aj do čalúnenia precízne vybraných starých kúskov nábytku.  Ako sama hovorí, je veľmi vzrušujúce znovu vdýchnuť život  krásnemu nábytku, ktorý už bol odsúdený na vyradenie.

Nech sa páči, všetkým patchworkovým labužníkom prinášame aspoň malú časť Kellyných výrobkov:






túto sedačku si viem predstaviť v našej obývačke :o)





Celú kolekciu nájdete TU. Klikajte, len ak máte dosť času, lebo je tam toho hojne a všetky kúsky sú krásne!

Som si istá, že viacerí z vás teraz rozmýšľajú nad tým, ktoré staré kreslo by mohli prečalúniť a ktoré látky by na to použili :o) Ak ste niekto tak šikovný, určite chcem vidieť fotky! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin