nedeľa 28. júla 2013

Upgrade detskej osušky

Dnes vás neohúrim žiadnym komplikovaným patchworkovým výtvorom (vlastne ak ma už trochu poznáte, tak odo mňa ani žiadne komplikované výtvory neočakávate :), ale idem vám ukázať vec nanajvýš praktickú. V dnešný horúci deň sa nedalo vydržať nikde inde, ako v klimatizovanom ateliéri. 

Tak som mohla konečne dokončiť tretiu, poslednú, "vylepšenú" bábätkovskú osušku, ktorú určite nebudem používať iba ako osušku, ale aj ako ľahkú prikrývku a zavinovačku. 

Ten nápad nosím v hlave už tri roky, odkedy sa narodil Remi. Narodil sa v júli, keď bolo dosť horúco a v pôrodnici v Heinburgu ho balili presne do takejto zavinovačko-osuško-prikrývky. Nebolo mu horúco a cítil sa byť v bezpečí. Odvtedy som odhodlaná ušiť presne takú aj druhému bábätku. 

Z jednej strany plienka, resp. plienková osuška, z druhej bavlnená látka. 
Veľmi jednoduchá záležitosť na ušitie.

Rozmermi som sa veľmi netrápila, prispôsobila som to osuške. 
Strihala som 7cm pásy, 1cm z každej strany na zašitie, takže ostal sympatický 5cm lem.
Zadná strana sa zas prispôsobila prednej, zošité, prevrátené (veľa, veľa žehlené) 
a ešte prešité 1cm od okraja a v šve. Ak ste s plienkami predtým nikdy nepracovali, určite ju najskôr operte na čo najvyššej teplote, strašne sa zrážajú.

Na zadnú stranu som pôvodne chcela použiť dvojitú gázovinu, vzdušný, mäkučký, savý materiál, ale keď som videla cenu za 1,5m látky, rozmyslela som si to a siahla po vlastných zásobách. 

Použila som jemnučké, poddajné, bavlnené látky, ktoré mám aj v e-shope. Sú široké 140cm, čo bolo super, lebo som nemusela zadnú stranu nadšívať a fakt sú príjemné na dotyk. 
Ak by ste chceli niečo podobné ušiť, vrelo ich odporúčam.
Ja by som najradšej ušila osušku v každej farbe, ale na začiatok stačí :)

Prežite tieto horúčavy v zdraví!



6 komentárov:

  1. Vypadají moc hezky! Malá v nich bude k poňuchání :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krásne osušky s tými farebnými látkami a zaujímavé .... tak už len držím palce, aby si Ty vydržala tie súčasné horúčavy ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krasne osusko zavinovacky - uzastny napad - a urcite sa budu super pouzivat :D drzkajte sa a hlavne vy dve :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bomba nápad Katuš, vyzerajú tak hebučko...drž sa moja v tomto peku ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Katka, fantastická vec, na 100% budeš spokojná, deti sa tak rady nechávajú baliť na tesno a do tejto "zavinovačky" ju zavinieš a nebude jej horúco a bude sa cítiť bezpečne, s tou vrstvou plienky si to tiež vymyslela perfektne.
    A ešte rada, naštuduj si videá na youtube o balení bábätiek (baby swaddle), určite sa ti to pri tejto tvojej zavinovačke bude hodiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To je krása...čekat miminko už šiju :) nádhera!

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin