piatok 10. mája 2013

Balíček plný radosti / Happy Mail

Včera v noci sme sa vytopili. Skoro ráno som sa zobudila na zvuk zurčiacej vody a hneď som vedela, že je zle. Celé prízemie a pivnica boli pod vodou. Stačili 4 hodiny a všetko plávalo. Strávili sme celý deň vylievaním vody, sušením a zachraňovaním vecí, ktoré navlhli. Bol to hrozný a únavný deň, ale dnes je lepšie. Našli sme veľa dôvodov, prečo sme vlastne mali šťastie v nešťastí a dnes mi ako na zavolanie prišiel balíček od Ayumi z Japonska. Presne načasovaný, aby mi zlepšil náladu :)

Last night there was a flood in our house. The sound of pouring water woke me up early in the morning. I knew it was bad. All the first floor and the basement was under water. We spent all day long  draining out the water, drying and rescuing soaked things. It was a horrible and exhausting day but everything got better today. We found a lot of reasons why we were lucky in spite of a disaster and as a bonus I got the package from Ayumi. Just in time to cheer me up :)

boli v ňom takéto úžasnosti
I got a lot of treats

Japonské látky, ktoré som si objednala z jej obchodíku na Etsy
Japanese fabrics I ordered from her shop on Etsy

V poslednej dobe som zamilovaná do doplnkových látok v jemných farbách. Asi preto, že mi zatiaľ v "zbierke" dosť chýbajú :)
Lately I'm in love with low volume fabrics in soft colors. I guess it's because they are missing a lot in my "collection" :)

Nebola by to moja milá Ayumi, keby nepribalila pár nádherných kúskov látok navyše
It wouldn't be my dear Ayumi if she didn't add few other goodies from her stash 

Najväčší poklad z celého balíčka je konečne môj vlastný výtlačok Ayuminej knihy, ktorá práve vyšla: Patchwork, Please!
But the greatest treasure from the package is my own copy of Ayumi's book which has just been released: Patchwork, Please!

a dokonca s venovaním! Som šťastím bez seba :)
and it's even a signed copy! I'm so happy :)

Kniha bola pre mňa veľmi príjemným prekvapením. Objednala som si ju, ale musím sa priznať, že som si predstavila malú brožúrku. A prišla mi veľká, krásna kniha, pekne rozdelená do kapitol, so zaujímavými projektami, rôznymi technikami, do detailov vysvetlenými postupmi. Niektoré projekty som už videla, viem, že Ayumi má neskutočný cit pre výber látok (farebné zladenie a dômyselné detaily ma vždy dostanú), ale keď som si prezrela všetkých 19, bola som v siedmom nebi. 

The book really impressed me. I knew it would be in a package but I have to admit I expected a little brochure. What I got is a big, beautiful book, well organized, full of interesting creative projects, a nice variety of techniques and well explained details. I've already seen some of the projects and I know Ayumi is great in choosing her fabrics (I'm always smitten with the color combinations and print details) but to see all 19 projects was a real eye candy.

 Odfotila som vám aspoň tri, ktoré ma najviac zaujali a skúsim ich medzi prvými. 
I have to show you at least three of my favorite projects I'd like to try.


Táto podložka vyzerá dosť komplikovane, ale mám k nej zvláštny citový vzťah. 
Jeden originál totiž zdobí poličku v mojom ateliéri. Dostala som ju ako darček ešte minulý rok, ale nesmela som o nej rozprávať, lebo kniha vtedy ešte len vznikala a projekty z nej boli tajomstvom.

This trivet seems to be quite complicated but I have a special relation to it. 
One original decorates the shelf in my sewing room. I got it as a gift last year but I couldn't show you before as the book wasn't finish and the project in it were a secret. 


Ak máte radi zakka projekty a chceli by ste vlastný výtlačok knihy, mám pre vás dobrú správu. Onedlho dorazí aj do nášho obchodíku :)
If you like zakka projects and you'd like your own copy of this book I have a good news for you. Patchwork, Please will soon be available in our little e-shop :)

Prajem pekný víkend a stretneme sa zajtra pri vyhlásení výhercu FQ setu :)
I wish you all a great week end and see you tomorrow when I'll announce a giveaway winner :)



9 komentárov:

  1. Paráda! Krása. Já ještě na knížku čekám, ale snad už brzy přijde.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ach jaj Katuska, a to co ze sa stalo? prsalo alebo vam niekde nieco prasklo? To bolo ale fuuu... snad sa vam podarilo zachranit vsetko...

    latocky su prekrasne aj kniha vyzera super :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nepršalo, praskol nám spoj medzi hadičkami pod umývadlom v kuchyni. Všetko sme určite nezachránili, čakáme, ako zareagujú steny, určite musíme vymeniť podlahu v kuchyni, nohy na stoloch už popraskali.. kým nevyschne pivnica, nemáme elektrinu v jednej časti domu.. ale stále to mohlo byť aj horšie :)

      Odstrániť
    2. ach jaj - tak to ma velmi mrzi - juj - no horsie mohlo byt to je pravda, ale velka skoda - tak snad sa nic neukaze casom a da sa to do poriadku... juj moja...

      Odstrániť
  3. Nadherny balicek
    Myslim, ze sa ulakomim na knizku, vyzera dobre

    OdpovedaťOdstrániť
  4. What a great package, sorry to hear about all of the flooding, hope everything is back to normal.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ta podlozka je uuuuzasna...A balicek zavidim :) Je tiez uuuzasny ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Milá Katka, tak to si neviem takú "skazu" doma ani predstaviť, snáď to dáte nejako dokopy. Tak koho by nepotešil taký perfektný balíček. Kniha vyzerá veľmi zaujímavo, najviac sa mi páči tá podložka, je geniálna!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Aww Katarina! Thank you so much for posting this! I am just so glad to hear you enjoyed the package and the book! So happy you will carry my book in your cute shop!!!
    Thank you so much Katarina!!!

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin