sobota 28. apríla 2012

Slnko a starožitnosti

Dnes bol krásny deň. Dokonalý po všetkých stránkach. Slnko hrialo, ale nebolo príliš horúco, lebo povieval príjemný vánok, vyšli sme si do prírody a spojili to s burzou starožitností na Červenom kameni. V starožitnostiach sa nejako veľmi nevyznáme, ale vždy nám niečo malé padne do oka, tak si robíme radosť.

Našla som stovky krásnych gombíkov z Jablonca, dlho vyberala, Remi pomáhal, a nakoniec mi predávajúci povedal cenu a ja som všetky gombíky radšej pekne vrátila na miesto a utekala kade ľahšie :o) Minulý rok som totiž kúpila celé balenia perleťových gombíkov za pár centov, tak som si to nejako takto predstavila aj teraz. Tento pán však chcel 1 euro za 1 gombík! Na jednom kartóne pritom bolo 4 až 20 gombíkov, tak si viete predstaviť výslednú sumu!

Neodolala som malému bielemu kočíku, ktorý si Remi hneď privlastnil a protestoval, keď sme mu ho zobrali, lebo bol celý špinavý. Medzičasom som starú látku dala dole a oprala, vydrhla ho kefkou a keď ho dám znovu dokopy, určite ho budete často vídať na fotkách :o)

Ešte som ulovila malú zbierku porcelánových náprstkov a sadu starých nití v pôvodnej krabičke. 
Absolútne netuším, či to má nejakú zberateľskú hodnotu, ale náprstky budú určite visieť na stene v mojom budúcom štúdiu :o) Ozaj, neviete náhodou niekto, koľko rokov od výroby sa dajú nite používať? Predpokladám, že časom strácajú svoju pevnosť a pružnosť, však?

Z minulého roku ešte doma čakajú na vyčistenie a namazanie dva krásne staré šijacie stroje
Pôvodne boli pripravené na dlhé zimné večery, ale nejako na ne nedošlo. 

Pod stromami sme si urobili piknik, chvíľu vylihovali a vychutnávali si pohodu

a púpavy, ktoré boli všade okolo

rozkvitnuté stromy sme radšej obdivovali z diaľky kvôli včelám

každopádne toľko zelene a modrá obloha nám urobili dobre.

Dúfam, že ste prežili rovnako krásny deň :o)


7 komentárov:

  1. Kati ahoj!zasa som zabudla,ze bola burza!vidim na fotkach,ze ste mali krasny vylet.ja tiez vselico zbieram.ozaj mohli ste sa zastavit na kaficko!nite ak su stare tak sa trhaju,aspon ja mam taku skusenost.pa prajem pekny den ada

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, to mi vôbec nenapadlo, že Šenkvice sú tak blízko! Nabudúce budem vedieť :)

      Odstrániť
  2. No to bol úžasný výlet Katuš a malý krumplík je čarovný s tým kočíkom ♥ A teda tie náprstky prudko závidím:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, malému som sľúbila, že mu do kočíka kúpim bábiku, ale ocko zaprotestoval :) Náprstkov mal ten pán neúrekom, kúpim ti nabudúce? :)

      Odstrániť
    2. Lákavá ponuka:-) Ale mám strach, že po zverejnení tohto príspevku sa všetci rozbehnú na burzu a bude po náprstkoch:-)))

      Odstrániť
  3. hmmm, to by som si tiež dala povedať. pekný výletík.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin