piatok 13. apríla 2012

Prague Patchwork Meeting 2012 - stretnutia

Na Prague Patchwork Meeting som sa veľmi tešila.. a stresovala. Bola to naša prvá výstava, vôbec som netušila, ako to bude prebiehať a čo mám očakávať. Tomu zodpovedalo aj moje rozpoloženie v piatok, prvý deň výstavy, keď som sa od stánku ani nepohla, takmer nič som nezjedla a bojovala som so strašnou migrénou. Po štyroch hodinách všetok stres opadol a v sobotu som sa mohla venovať návštevníčkam. Samozrejme, nie sama. Bez Sebastienovej pomoci by všetko neprebehlo tak hladko, ako prebehlo. A v nedeľu sme už len oddychovali, konečne si prezreli vystavené quilty a prehodiť pár slov so zaujímavými ľuďmi.
  
Iste viete, že som príprave do Prahy venovala veľa času. Okrem toho, že som musela pripraviť stánok a nastrihať látky, bolo potrebné vymyslieť všetky tie maličkosti, ako napríklad vizitky

neodpustila som si to, museli byť šité. Z mojej obľúbenej Ripe Plum od Art Gallery (ktorá je mimochodom vypredaná) som si dokonca ušila opasok. Nebolo ho síce vidno, ale ja som vedela, že som zladená :o)

úspešným autorkám quiltov v troch kategóriách:  Log Cabin, Otvor a Český quilt sme pripravili darčekové poukazy. Som zvedavá, čo si u nás vyberú.

Tieto dekorácie som vám ukazovala ešte rozpracované. Po dokončení s nami strávili tri dni na výstave.

líštičku budem musieť ušiť ešte jednu, z iných látok, medzičasom som si nejaké červené nakúpila. Nemôžem si pomôcť, mám pocit, že keby som nevedela, že je to líška, tak ju tam nezbadám. 
..jediné šťastie, že z týchto látok od Monaluna sa tak dobre šije :o)

dokončené Japonsko po japonsky má ešte v rohoch očká na zavesenie
zadná strana Japonska

Bio vankúšik som ušila naozaj v hodine dvanástej. Deň pred odchodom do Prahy som nemohla začať baliť, kým som ho neušila. Vymyslela som si ho už dávno, ale realizácia ostala na poslednú chvíľu. 
A z čoho iného mal byť ušitý, ako z ľanového podkladu a z bio bavlny? :o)

Takto vyzerala kompletná dekorácia stánku. Dve jednoduché poličky, pár šitých doplnkov, baner, dve krásne orchidei a ružový budík.. pre pocit domova :o)
Väčšina ľudí si výzdobu ani nevšimla, viac ich pochopiteľne zaujímali látky na stole :o)


všetky látky som mala pripravené v krabičkách, nastrihané na fat quarters

a uprostred stola rozvoniavala obľúbená provensálska levanduľa, ktorá "prinútila" okoloidúcich pristaviť sa :o)
Strom, na ktorom boli zavesené vrecúška, som s kamarátkou vyrezávala z pevného kartónu. Musím sa ním pochváliť, lebo to bola prvá vec, čo som z kartónu robila. Kamarátka dokáže vyrobiť aj kartónový nábytok, takže pre ňu to bola brnkačka, ale ja som  po pol hodine pritláčania rezáku nedokázala otvoriť dlaň a bolelo ma celé zápästie :o) 
Ale námaha sa vyplatila, strom mal veľký úspech. 



tu sa Sebastien tvári znudene, ale v skutočnosti ho to veľmi bavilo a oduševnene pomáhal zákazníčkam kombinovať látky :o)

Nemôžem za to. Vždy, keď sa veľmi teším, som na fotkách takáto vyškerená :o)
Tu som bola celá natešená, lebo som konečne stretla Ľubicu, ktorá sa zapája do všetkých swapov a priateľských quiltov, ktoré vyhlásim. Okrem toho je tak milá, že mi doniesla darček k narodeninám! 
Ešte raz veľká vďaka. 

Na stretnutia bola výstava naozaj bohatá. Stretla som veľa svojich zákazníčok, ešte viac tých, ktoré poznám z diskusií a blogov, prišla sa pozrieť aj moja dlhoročná kamarátka z Prahy, mala som možnosť aspoň chvíľu rozprávať s Rickym Timsom a Piou Welsch, s organizátormi výstavy, s členkami France Patchwork, Patchwork Gilde Austria.. keď už sme pri nich.. 

pri malej expozícii Patchwork Gilde Austria, ktorý organizoval aj výstavu vo Viedni (ak ste nevideli, kliknite SEM), som sa dobre pobavila. S námahou som hľadala anglické slovíčka, aby som pochválila ich quilty, dostala som pozvánku na ďalšiu výstavu, sľúbila som, že o nej napíšem v blogu :o) keď mi pani Daniele v rakúskom kroji hovorí: "můžeme klidně mluvit i česky" a ukázala mi na prsiach pripnutú veľkú ceduľku MLUVÍM ČESKY. Nuž, pozerala som jej do očí :o)

A takto to vyzeralo vo výstavných halách: 










Na fotkách vyzerajú haly prázdno, ale je to hlavne kvôli tomu, že boli nafotené v nedeľu, keď bolo návštevníkov pomenej. Tohtoročnej výstavy sa zúčastnilo za tri dni spolu 4775 návštevníkov, čo je myslím krásne číslo. 

Domov sme si odniesli veľa krásnych dojmov, skúseností a vedomostí.
Páčilo sa nám tak veľmi, že sme si hneď rezervovali stánok na siedmy ročník :o)
Bude sa konať 5. - 7. 4. 2013. Nemusíte si to písať do diára, ešte vám to včas pripomeniem. 





8 komentárov:

  1. Nádherný stánok, cítiť z neho sviežosť a modernosť ale zároveň aj útulnosť. Stromček je úžasný a tie látočky vau.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím,naozaj milý a útulný stánok a tie látky-pekne uložené a zladené.Vidieť Katka,že si tam nechala kus srdiečka...Lena

      Odstrániť
  2. Katuš krásne ste si to tam užili, fotky sú skvelé, máš kopu zážitkov a si kooočka :-) ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Katka, nadherny stanok Ste mali, tie latky su bozske a stanok bol uplne uchvatny, keby ja som mala taky cit na zladenie a vsetko - mne ten feeling chyba, nadherne - no mozno raz sa tam dostanem na vas pozriet... ked deticky vyrastu :D nech sa dari :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neboj, raz to určite výjde. Prípadne si urobíte celá rodinka výlet do Prahy a odskočíš si na výstavu :o)

      Odstrániť
  4. Mila Katka, prave som narazila na Vas obchodik aj blog a som velmi rada. Take krasne latocky sa konecne daju objednat aj na Slovensku, nemusim pozerat zahranicne eshopy. A este jedno mile prekvapenie, ked som pozerala na Vase fotocky z vystavy,zdali ste sa mi nejaka znama. A potom, ked som zbadala Sebastiana, som si spomenula, ze cez vikend sme Vas videli rano v televizii v relacii pre deti. Velmi mile prekvapenie, ste velmi mila rodinka, drzim Vam palce. Pekny den.zuska

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak teraz sa veľmi červenám :o) Netušila som, že to niekto z vás pozeral a ešte nás aj spoznal :o)) A keby sa dalo, tak Vás za taký milý komentár vyobjímam. Veľmi sa teším! Dnes je aj vďaka Vám krásny deň :o)

      Odstrániť

LinkWithin