pondelok 7. novembra 2011

Méli-mélo

..alebo po slovensky miš-maš. V poslednej dobe som bola veľmi zaneprázdnená a robila som z každého rožka troška. Výsledkom toho je príspevok, v ktorom nájdete ozaj všetko.  Pripravení?

Najskôr sa pozrieme na to, čo som nedávno ušila:

takúto krásnu štýlovú tašku s dlhým ramienkom

samozrejme, ani táto nie je pre mňa :o)

som strašne pyšná na zipsovacie vnútorné vrecko. Predtým som ani netušila, ako sa niečo také šije a na moje veľké prekvapenie je to celkom jednoduché.

Oproti zipsovaciemu vrecku sú ešte dve ďalšie. Sen každej ženy :o)

Potom som minula posledné kúsky ružovej látky s matrioškami na vrecúško pre Ellku. Musela som ušiť dve, lebo som najskôr použila bielu látku a povedala som usúdila, že to bude pekné aj s ružovou. Jedno vrecúško si vyberie Ellkina mama a druhé potom nájdete v e-shope.


Vrecúška sú obojstranné a toto sú tie druhé strany. Tiež celkom vydarené. Konečne som použila žltú látku s ružovými vlnkami od Art Gallery, Pink Eternal Sashes. Je jedna z mojich obľúbených, len som presne nevedela, na čo by som ju mohla použiť. Sem sa hodila úplne perfektne.

Do tretice vec na objednávku: obrus s všitým stredovým pásom. Kombinácia týchto dvoch látok je krásna! Znovu Art Gallery: Blue Squared Fashion a Almond Whispy Seedheads. A naučila som sa robiť pekné rožky! Keď budete dobré, ukážem vám, ako na to :o))

Minulý utorok a dokonca aj dnes som dostala ďalšie zatúlané hviezdy:
Claudine Marcadella

Tatiana Hnátová

Sylvia Hamadejová

Quilt bol už síce rozvrhnutý, ale nejako to poposúvam.. a pravdepodobne ušijem aj vankúšik. 

Keďže som veľký zvedavec, založila som na Flickr.com skupinu s názvom Modern Patchwork - Sew for fun (voľnejší preklad: šiť pre radosť). Každý do nej môže pridávať fotky svojich výtvorov ušitých podľa mojich fotopostupov alebo ušitých prevažne z látok z môjho e-shopu. Pri každej objednávke rozmýšľam, čo z toho asi vznikne, tak budem veľmi rada, keď sa pochválite. A som si istá, že sa budeme navzájom pekne inšpirovať. Do skupiny sa dostanete kliknutím na tento odkaz:

 http://www.flickr.com/groups/modernpatchwork/

alebo kliknite na túto ikonku na pravej strane blogu:
Ja som tam už nejaké obrázky dala, teraz sa teším na tie vaše!!

Ak som vám ešte nepísala o zľavovom kupóne, ktorý vyšiel v zľavovej knižke priloženej k októbrovému číslu magazínu Eva, tak vám ho dávam do pozornosti teraz. Platí až do konca roka, ale nečakajte na poslednú chvíľu. Niektoré látky sa celkom rýchlo míňajú :o)

kliknutím na obrázok sa dostanete k podrobnejším informáciám.

A len tak mimochodom, v e-shope sú celý tento týždeň zlacnené tri látkové sety! Dva japonské a jeden americký. Štýlový, milý a elegantný. Pre každého niečo, tak verím, že si to nenecháte újsť. Hľadajte v kategórii Akcia.

Pri všetkom, čo robím, mi po rozume chodí jedna nová kniha, ktorá vyzerá byť ako stvorená pre mňa a moje budúce projekty. Obsahuje 99 moderných blokov od rôznych šikovných dizajnérov. Kniha výjde 16. novembra a ja by som ju mala dostať k meninám. Už sa neviem dočkať!

Všimnite si hlavne ten blok vpravo dole. Do toho som sa zamilovala na prvý pohľad. Ale predsavzala som si skúsiť ušiť viac ako polovicu z nich. Držte prsty, bude to ťažký boj s časom.

Ak máte nejaké obľúbené knihy o šití a patchworku, budem rada, ak sa s nami všetkými o ne podelíte.
Inšpirácie nie je nikdy dosť. 














4 komentáre:

  1. Koho zaujala spomínaná nová knižka, tu je pár vzorov z nej ((kliknite si na linky v texte):-)
    http://www.aquiltinglife.com/2011/11/modern-blocks.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Katka, tá taška je fakt pekná. Veľmi pekné farebné kombinácie. anka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem Anka! Vacsinu farebnych kombinacii teraz vyberala Monika, pre ktoru som sila. Ja som vybrala iba interier tej tasky.

    Ivona, ano, mna uz par dni "provokuje" Angela z Cut to Pieces (odkaz na jej blog je v tom blogu, co si sem dala). Postupne uverejnuje bloky, ktore usila podla knihy. Su uzasne!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. a to keby ste vedeli ako sa nosí, je úžasná :)
    Monika

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin