štvrtok 17. novembra 2011

Hviezdna symfónia

Vážené dámy, včera o jednej ráno sme dokončili náš prvý spoločný quilt určený na charitu!! Gratulujem nám! :o)

Pôvodne som tento príspevok chcela publikovať až v nedeľu večer, po dražbe quiltu, aby som vám podala kompletné informácie, ale dopočula som sa, že poniektoré z vás sú už veľmi zvedavé na hotové dielo. Ani sa vám nečudujem, aj ja by som bola :o)

Ako už viete, na počiatku celého quiltu bolo 36 usilovných včeličiek, ktoré poslali svoje hviezdy a dve ochotné osôbky, ktoré finančne prispeli na časť materiálu. 

36 hviezd je takáto kôpka

spájanie do pásov bola pohodička,

ale pri prešívaní všetkých troch vrstiev sme si všetky uhnali pľuzgiere na prstoch a ja aj modriny na kolenách. Ešteže som mala takéto šikovné pomocníčky, Anku a Claudine (veľká vďaka, dievčatá!). 

kávové lyžičky: nenahraditeľná šicia pomôcka

Quiltovanie je pre nedostatok času a technického vybavenia veľmi jednoduché (v jednoduchosti je krása!), ale poviem vám, že som sa s ním natrápila. Prešívať quilt 160x160 cm na malom stroji, ktorý na to nie je určený, nie je žiadna sranda. Ďalší oriešok na rozlúsknutie bola bordúra, ale všetko sme krásne zvládli a rohy sú ukážkové.
Ta-dá! Po takmer trojtýždňovej denno-dennej práci je na svete náš hviezdnatý quilt. 
Takto vyzerá spredu
a takto zozadu. 
Skúšali sme, ako by sa nám hodil na sedačku a takmer sme si ho nechali :o)))

Dúfam, že ste s výsledkom spokojné. Ja som bola priam unesená tým, ako všetky tie rôznorodé hviezdy  vytvárajú krásny a harmonický celok. A že quilt napriek klasickému vzoru pôsobí moderne a sviežo.



5 komentárov:

  1. Naozaj sa Vám Katka vydaril.Je prekráááááásny...
    :) Lena

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nádherný!!!!! až mi je ľúto, že som neprispela :-( šikovné ste , dievčatá a ešte k tomu s veľkým srdcom, klobúk dolu!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekná práca :-) ste šikulky...Ala

    OdpovedaťOdstrániť
  4. AHOJ KATKA,SOM RADA ZE SOM SA ZAPOJILA,JE TO NADHERA,PA ADA

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Naozaj krásny quilt. Katka, ďakujem, že som sa mohla pridať a prispieť aspoň troškou do tvojho veľkého diela. Vložila si toľko času a trpezlivosti do tejto deky, obdivujem ťa :o)
    Držím prsty, nech sa predá čo najdrahšie a nech tie peniaze pomôžu tým, ktorí to najviac potrebujú, hlavne teraz pred Vianocami. anka

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin