utorok 9. apríla 2013

Prague Patchwork Meeting 2013 - Dojmy

Včera popoludní sme sa vrátili z Prahy, z Prague Patchwork Meeting. Plní dojmov, nových nápadov, unavení (z práce aj z nočného vyvádzania mladých Talianov vo vedľajšej izbe), ale veľmi spokojní.
Ani tohtoročná výstava nesklamala. Tešil nás záujem o naše látky a levanduľu, návštevy nových aj starých známych a estetický zážitok z krásnych quiltov. Neviem, či sa mi to len zdá, alebo tam naozaj tentokrát bolo omnoho viac vystavených kúskov. Prezretie výstavy som si nechala na nedeľu, keď už nie je tak veľa návštevníkov, ale musím sa priznať, že som aj tak všetko nevidela. Z nedostatku spánku sa mi po chvíli quilty zlievali do jedného farebného zmätku, tak som si dala pauzu a pokračovala neskôr. Trikrát :) Väčšinu som však videla a nafotila, takže v ďalších príspevkoch vám aspoň tie najzaujímavejšie ukážem. Ako vždy, najviac sa mi páčili tie moderné, aj keď viem úplne oceniť aj neskutočnú prácu na tých klasických :)

Ak nás sledujete na Facebooku, tak ste videli časť príprav do Prahy. 
z mojich obľúbených látok od Art Gallery vznikol jeden dlhý pás

a z neho potom obrus na náš výstavný stôl :)

Myslela som, že po výstave ho rozoberiem a ušijem nejaký quilt alebo veľa farebných vankúšikov. 
Ale Sebastien bol tak spokojný, že po ním mohok odložiť všetky veci, pre ktoré by inak musel chodiť na izbu alebo do auta, že mi to nechce dovoliť :)



Jediná nepríjemná vec, čo sa nám stala a úplne ma šokovala, bola prítomnosť zlodejov (vlastne zlodejok) v sobotu. Neviem, koľko FQ setov nám zmizlo, lebo sme ich nemali zrátané, ale očitá svedkyňa videla, ako si pani jeden jednoducho odniesla. A to nebola v ten deň jediná krádež. V okolitých stánkoch zmizlo viacero jelly rolls a bali pops, na poschodí kniha. To som naozaj nečakala, že medzi zanietenými patchworkárkami sa nájde niekto s kleptomanskými sklonmi.

Po tejto nepríjemnej skúsenosti som si samozrejme musela urobiť radosť :) Minulý rok som si v rámci šetrenia nekúpila nič, ale tentoraz som neodolala. 

v mojej zbierke pribudli malé kúsky takmer jednofarebných látok, aké som "SÚRNE POTREBOVALA"

trochu jemnučkého minky na deku, kožené uchá na tašku (možno.. raz..) 
a dúhovú niť na quiltovanie som dostala od našej nemeckej susedky :)

Ak ste boli na výstave, dúfam, že ste si ju poriadne vychutnali. 
Ak ste neboli, už teraz je známy dátum budúceho ročníka: 4.-6. 4. 2014, tak si to rezervujte v diári :)

A skutočne zo srdca ďakujeme všetkým, ktorí ste sa pristavili pri našom stánku.




9 komentárov:

  1. Byli jste úžasní ;) u Vašeho stánku jsem utratila majlant a už se těším, až z té nádhery něco ušiju ;) A ta levandule... ach ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeee, ďakujeme :) Už sa teším na tie krásne tašky, čo z toho vzniknú :)

      Odstrániť
  2. Katuska stanok ste mali prekrasny. No ta kradez ma neuveritelne mrzi, to su riadne mrchane teda... :D snad sa mi podari aspon raz prist pozriet chi :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kačí, muselo to být krásné .. s těmi krádežemi mne to mrzí... na to není co dodat ... hrozné

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Váš stánek byl vážně povedený a voňavý! A ještě jednou díky za dárek, jseš zlatíčko :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc zdravím. S těmi krádežemi to bylo velmi špatné, zaslechla jsem, jak mnoho prodejců přišlo o hodně zboží, dokonce i knížky se kradly. Jednoho prodejce jsem dokonce zaslechla, že už příští rok nepřijede, že mu to za to nestojí. Z látek od vás jsem už šila - pro nové špendlíky vznikl jehelníček, zatím.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Katka, som rada, že aspoň takto si nám sprostredkovala túto patchworkovú udalosť. Zdá sa, že československý folklór - krádeže ešte nevymrel. Dosť ma prekvapilo, že sa to stáva aj na takom podujatí, ale zdá sa, že ľudia bez charakteru sú všade.
    Budeš musieť dávať budúci rok väčší pozor. Teším sa veľmi na ďalšie tvoje príspevky s fotkami z meetingu. Juuuuj, tak rada by som si tam pokochala oči a prevetrala peňaženku :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Katuško, váš stánek byl moc krásný, čišila z něj pozitivní energie a voněl.... neodolala jsem té levanduli a teď ji mám zatím v původním pytlíku u postele a voní nám celá ložnice. Vincíkovi se tam moc dobře spinká :o)
    S ubrusem to byl super nápad!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Taktéž se ráda přidávám ke chvále na krásný a voňavý stánek .-) neodolala jsem látkám kokka, už šiju, akorát jsem měla jediný problém.. Všechny motivy jsou tak nádherné, že nevim, kde střihnout !
    Některé holky měly u stánků doprovod, manžela nebo kamarádku, prostě takový dohled. ach jo, co dodat ...
    Za rok se bud moc těšit !!! .-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin