sobota 1. októbra 2011

Ako na hviezdy

Viaceré ste ma už potešili tým, že ste pozitívne reagovali na výzvu na zapojenie sa do našej prvej charitatívnej akcie. Ak vám to náhodou ušlo, čítajte TU. Niektoré možno ešte váhate, či sa zapojiť, prípadne neviete, ako na to. Pozrite si nasledujúce typy hviezd, možno vás niečo inšpiruje. Tieto pochádzajú zo stránky Voltzenlogel. Pri niektorých hviezdach treba rátať s komplikovanejšími uhlami, ale väčšina z nich sa dá poskladať zo štvorcov a trojuholníkov. 


táto je napríklad veľmi jednoduchá, pomáhala som ju pripraviť jednej pani, ktorá ju ide šiť ručne, lebo nemá stroj (to je ochota, čo?). Uľahčím vám aj počítanie: štvorček A má veľkosť 10x10cm, trojuholníky B pochádzajú zo štvorcov 7x7cm, my sme trojuholník C zostavili tiež z dvoch menších, zo štvorcov 7x7cm (inak by mali byť zo štvorcov 10x10cm) a štvorčeky D majú rozmery 6x6cm. Na záver treba dookola našiť obrubu širokú 1,5cm. Hotovo :o)







táto vyzerá byť tiež veľmi jednoduchá, ale neprepočítavala som to




Na stránke Purl Bee nájdete fotopostup, ako sa šije takáto hviezda

Budete si však musieť prepočítať rozmery, aby ste sa dostali na 20x20cm pre samotnú hviezdu a pridať 1,5 cm dookola na zašitie. Postup nájdete TU.

Snáď som vám aspoň trošku pomohla. Každopádne hľadám ďalej, 
keď nájdem niečo aj pre pokročilejších, určite sa ozvem.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin