piatok 23. augusta 2013

Obal na karty

Odkedy som do obchodíku dostala kolekciu Nordika od Jani Baker pre Art Gallery Fabrics, vedela som, že si z nej musím čo najskôr niečo ušiť. 

Potom som na internete objavila fotopostup na Mega obal na 38 kariet (TU), ktorý som si tiež potrebovala súrne ušiť. Viac nebolo treba, projekt bol na svete. 

Trvalo mi to dva večery, ale dá sa to zvládnuť aj za jeden.. len netreba prácu prerušovať a nebyť strašne unavená a mať boľavý chrbát už na začiatku šitia. 

Myslela som si, že mám kariet viac, ale poslednú stranu sa mi zaplniť nepodarilo :)



Je to super praktická a pekná vecička, ale najbližšie urobím pár zmien v postupe: 
  • fotopostup si vytlačím vo farbe, normálnej kvalite a 1 stranu na hárok.. neviem prečo som chcela ušetriť na tlači a potom som v tom nič nevidela a mýlila sa
  • vonkajšiu látku dám trochu hrubšiu (to bolo spomínané ako doporučenie, ale tej čiernej látke s tulipánmi som jednoducho nevedela odolať)
  • namiesto vatelínu použijem vlizelín, bude to ešte krajšie držať tvar
  • ako podkladovú látku do vnútornej časti použijem niečo "obyčajnejšie", inak ju vôbec nevidno (aj to je síce vo fotopostupe spomínané ako doporučenie, ale pre mňa to bude povinnosť)
  • na priehradky použijem viac látky, nebudem zahýnať 0,5cm a páliť si prsty žehličkou, dám dvojnásobok látky, ktorú iba preložím na polovicu a prešijem
  • priehradky urobím o trošku nižšie, aby bolo viac vidno karty (to je možno spôsobené prepočtami a zaokrúhľovaním inchov na cm)
  • priehradky na vonkajšej a vnútornej strane budú z rovnakých látok, aby to bolo estetickejšie
  • vonkajšie časti odrežem o 1cm väčšie, aby som mohla spokojne dookola zašívať 1cm 

  • a sľubujem si, že suchý zips našijem presne uprostred, nebudem len tak od oka primeriavať (na fotkách to nevidno, ale jednu časť mám dosť odsunutú).
Toť vsjo, ak by ste si obal šili, určite sa pochváľte aspoň na našej FB stránke
Ďalšie zlepšováky k šitiu sú tiež vítané :)






5 komentárov:

  1. Katuska ale aj tak je suprovy, a tie figle su super, dobre rady pre nas zaciatocnikov... chi :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kati je to super ... je úúúžasný a máš poklonu, ja v Tvojom stave by som mala už len nohy vyložené na šicom stole a ani netrápila chrbát a Ty také krásy vytváraš ...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Obal ju super, uplne perfektny. Uz som sa nan pozerala, ked si hodila odkaz na fb, aj sa mi zapacil. No, uvidim, do vianoc si najdem snad cas a spichnem par, moze to byt aj pekny darcek
    Drz sa a relaxuj

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jé vidím, že ti obal nedal spát :-) Taky se mi líbil, ikdyž já teda tolik karet nemám. A Nordika? Láska na první pohled :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Katka, ty si teda kreatívna tehuľka, zdá sa mi, ja som bola posledné mesiace presne takto nabitá energiou na šitie. Krásny obal a tá hlavná látka je bombová!!!

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin