piatok 19. apríla 2013

Bio klobúčiky / Organic hats

Včera bolo krásne, slnečno, teplúčko, celý deň som sa z toho tešila. Ale keď mi Remiho učiteľka v škôlke povedala, že by bolo vhodné doniesť zajtra namiesto čiapky radšej šiltovku, na chvíľu ma zamrazilo. Kde ja teraz večer ešte budem zháňať šiltovku? Klobúčik z minulého roka je mu už malý a nič iné doma nemám! Potom som si však povedala, že predsa moje dieťa nebude bez klobúčika, keď mám doma super stroj a pekné látky a internet je plný dobrých strihov a postupov. 

It was really nice, sunny and warm yesterday and it made me feel happy all day long. The only "cold" moment of the day was when Remi's teacher asked me to bring him the sun hat tomorrow. I didn't plan on going shopping in the evening and the last year's hat was already too small. I panicked. But then I said to myself that I have a great sewing machine and nice fabrics at home and internet is full of good patterns. 

Strih som našla rýchlo, pochádza z dielne oliver + s a postupovalo sa mi podľa neho úžasne - na rozdiel od minuloročného strihu z detskej Burdy. Od prvej chvíle bolo jasné, že použijem bio bavlnu od Monaluna. Plus trochu recyklovanej rifloviny a bolo vystarané. Včera pred polnocou vznikol riflovo-hnedý (pravdepodobne na ňom vidíte známky únavy) a dnes dopoludnia zeleno-prúžkovaný :)

I found the pattern quite fast, it's from oliver + s and I have to say it was a pleasure to work with it. I knew from the beginning that I'll use the organic cotton from Monaluna. Plus a piece of old jeans and the problem was solved. The jeans-brown hat was done yesterday before midnight (maybe you can see the signs of the fatigue) and the green-striped one this morning :)

Moje krúžky ešte stále nie sú okrúhle, ale nevzdávam sa, raz sa to určite zlepší :)

My circles are not really round but I don't give up. It has to get better one day :)

Malé sloníky na zelenom neboli plánované, ale stroj trochu zazmätkoval v najhrubšom mieste a z tejto strany ostali zámotky nití, ktoré bolo treba zakryť. Na to nie je lepšie nič iné, ako kúsok japonskej látky :)

The little elephants on the green hat were not planned but the sewing machine had some little troubles at the thickest point of the hat and left few kinkled threads that needed to be hidden. There's nothing better for it than a little piece of Japanese fabric :)

Aplikácia na riflovine vznikla z jednej z látok Monaluna a na prúžkvanom je malý ježko, ktorý sa ku mne dopravil v balíčku od Ayumi :) Dlho stál v skrini, ale konečne dozrel jeho čas.

The appliqué on the jeans is made of Monaluna's fabric and the hedgehog on the striped one got to me in a package from Ayumi :) 


Prajem vám všetkým krásne jarné dni plné inšpirácie.

I wish you all nice spring days full of inspiration.




10 komentárov:

  1. Katuska nadherne klobuciky a hned aj stahujem navodik, lebo tiez mi hlavou blislo ze nebudem hackovat aj usijem babulkam na leto aj do skolky - v ten spravny cas a dakujeeeem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Panečku ale sa Ti klobúčiky podarili, sú krásne. A rýchlovka ako hrom, si šikovná :-)Krásny víkendik prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Meri! No, rýchlovka to bola v tom, že vznikli dva za dva dni, to sa mi už dávno nestalo. Ale predstavovala som si, že mi to pôjde ešte rýchlejšie. S každým som sa piplala asi 3,5 hodiny.

      Odstrániť
  3. Katka, klobúčiky sú perfektné a super praktické. Akoby si mi čítala myšlienky, Viktorko prišiel včera zo škôlky a upečenými líčkami a krkom, klobúčik by sa hodil, no on si klobúk na hlavu nedá ani za svet. Ak si dobre pamätám, ty si tu raz pridala link na čiapku - šiltovku, či sa mýlim?Šila si podľa toho návodu niekedy?
    Musím aj ja niečo spichnúť, mám rozšité jarné úpletové čiapky, no tak sa naraz oteplilo, že nám takéto ani momentálne netreba.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Link na šiltovku som mala možno na Facebooku, už si nepamätám. V blogu asi nie, lebo nič také som nešila. Naposledy fakt pred rokom podľa Burdy, ale to bola katastrofa.

      Odstrániť
    2. Katka, našla som dva tipy šiltoviek, vyzerajú super, čo povieš?
      Prvý link na tutorial mám od Teba.
      pinterest.com/offsite/?url=http://www.aestheticnest.com/2011/03/sewing-engineer-cap-oh-boy-tutorial.html&shatoken=80ae7f38f85ac7479aba8397e55b3f1ab9f15b2f&pin=54606214201768082

      http://www.aisyahsamsudin.com/2010/06/tutorial-baby-boy-soft-cap.html

      Odstrániť
  4. Kloboučky jsou krásné, jsi fakt šikovná, takhle narychlo.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin