utorok 26. júna 2012

V spomalenom šicom móde

Rýchlosť môjho tvorenia sa značne spomalila, ale to ani zďaleka neznamená, že oddychujem s nohami namočenými v bazéniku :) V poslednej dobe mi veľa času zabrala práca s e-shopom. Ak ste tam v poslednej dobe zavítali, určite ste videli kopec noviniek. Všetky moje projekty sú bokom. Niektoré rozšité, rozstrihané, alebo iba nakreslené či vymyslené. Je mi to veľmi ľúto, ale odkedy je malý chrústik veľký chlapec (o pár dní už dva roky! strašne rýchlo to beží), vyžaduje si stále viac pozornosti, občas vynechá poobedný spánok alebo zaspí v kočíku na prechádzke, takže času na šitie je stále menej. Áno, ešte stále chodieva spať po polnoci, takže ani večer to nie je lepšie. Musím ho napriek tomu pochváliť, že sa vie zahrať aj sám. Máme veľkú novinku: od septembra ide do škôlky, tak sa teším, že budem môcť tvoriť a pracovať do sýtosti :)

Našťastie ma k šitiu občas donútia okolnosti. Pred týždňom sme sa lúčili s našimi známymi, ktorí sa po troch rokoch na Slovensku vracajú späť do Francúzska. V pozvánke na rozlúčkový večierok stálo: zlaté roky. Treba sa primerane obliecť. V skrini ani šperkovniciach nič zlaté, tak som sa tuho zamyslela a spomenula si, že mi ostala zlatá ozdobná organza, z ktorej som si šila vianočný obrus :D 

Obšila som staršiu Sebastienovu kravatu a sebe ušila sukničku (pod tým som mala normálnu krémovú sukňu). Paradoxne je to prvá sukňa, ktorú som si ušila. Princíp sa mi zdá jednoduchý, už musím len domyslieť pás a môžem si začať šiť oblečenie :) Škoda, že fotka vznikla ešte pred tým, ako som si obula svoje zlaté sandálky - spomienku na pretancované noci :)

Druhou okolnosťou, čo ma donútila šiť, sú narodeniny jednej úžasnej osôbky, ktorá práve začína šiť. 
Prehrabala som všetky odstrižky (už ich mám teda hojne) a včera večer vznikol ihelníček.
Druhú stranu som pôvodne ani nechcela publikovať, lebo som včera bola v ťažkom psychickom rozpoložení (videla som škaredú nehodu) a aplikáciu som úplne pokazila. 
Ale rozhodla som sa, že aspoň poteším všetky začínajúce krajčírky. Ani mne tie oblúčiky ešte nejdú :)

Prajem vám všetkým veľa trpezlivosti pri šití niečoho, čo vám ešte nejde a veľa času na tvorenie. 







11 komentárov:

  1. Teda Katuš, si hviezda!!! Obšiť kravatu by ma nenapadlo, ohromne vám to pristane obidvom!!! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Ďakujeme! No neviem, či som hviezda, ale bola som veľmi spokojná s tým, ako som nás vyzdobila :D

      Odstrániť
  2. Katarínka, šikovná si! Dobre si ti vymyslela! Obom vám to pristane. A neboj, šitie je síce droga, no vydrž a raz ten čas príde :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mari, to máš pravdu, že je to droga :) Ale ja si počkám, trpezlivosť šitie prináša

      Odstrániť
  3. Krasne Katka, skvele si to vymyslela s tou organzou, proste kreativna dusa :o) Krasny parik!
    Ten ihelnicek z odstrizkou je fakt perfektny. Dufam, ze budes mat v lete uz viac casu na tvorenie, aby som sa mohla castejsie pokochat tvojimi novymi napadmi.
    Krasne leto!!!
    Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Zuzi! V lete to so šitím asi lepšie nebude, ale veľmi sa spolieham na ten september, keď pôjde malý do škôlky. Aj tebe krásne leto!

      Odstrániť
  4. Ahoj Kati!teda,ale Vam to spolu pristane!A ta suknička nema chybu,super napad aj kravata.o šijacom tempe mi niečo hovor,nebudem ani pisat.ozaj aj ten ihelniček je super

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Adi! Asi nie sme samé, kto teraz menej šije, všimla som si na viacerých blogoch :) Ale niečo si predsa ušila, videla som rukavicu a chňapku! Sú veľmi pekné! A zase si sa vyhrala s detailmi na tom mafine :)

      Odstrániť
  5. Teeeda Kati, tak vam to obom krasne pristane a ten napad z organzou, no uplne nadherne a kravata - no to by ma tiez nenapadlo... klobuk dole pred tvorivostou...

    Remimu prajem predcasne vsetko naj k narodeninkam :D VELKY chlapes :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Kati, ty si ale vynaliezava. Usit obal na suknu a na kravatu, to by mna urcite nenapadlo. Velmi vam to spolu svedci. Dufam, ze aj zurka stala za to :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Katka, presne ako už bolo viackrát napísané, ušiť obal na sukňu a aj na kravatu to by ani mňa nenapadlo :-)fakt dobrý nápad a obom vám to svedčí. Ihelníček je tiež super,urite sa zapáči.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin