štvrtok 16. februára 2012

Projekty

Donedávna som nemala žiadne rozrobené, nedokončené projekty. Nedokázala som začať nič nové skôr, ako som dokončila to predchádzajúce. Mám však stále dlhší "to do list" a mám pocit, že stále menej času. Tak vám teraz ukážem viacero projektov v chronologickom poradí, ako vznikali.. dokončené, rozrobené, aj práve začaté. 

Túto kozmetickú taštičku si "objednala" moja mamka ešte na Vianoce. Po dvoch dlhých mesiacoch som sa k nej dostala a výsledok je myslím veľmi vydarený. 
Použila som znovu fotopostup zo stránky Sew4home, ale na želanie som ju urobila nižšiu. 
A konečne som vyskúšala aj túto krásnu nylonovú látku od japonskej Kokka, ktorú máme v e-shope. Odkedy prišla, mala som chuť skúsiť, ako sa s ňou šije. Predtým som tento materiál vôbec nepoznala. Bola som veľmi milo prekvapená, ako dobre sa s ním pracuje. Jednoducho sa reže, pri šití sa nešmýka tak, ako som sa obávala, ani sa nesťahuje, lebo je o niečo tenšia ako bavlna. Ozaj radosť šiť. A to ešte nehovorím o tom, aké je to praktické pri použití na vnútro taštičiek, lebo sa ľahko umýva. 

Ďalšia vec, ktorú sme len nedávno skúšali prvýkrát, je tlačiť na textil obrázky a texty a vyrábali sme z nich voňavé srdiečka plnené levanduľou. 
Priznávam sa, nerada šijem oblúky. Najmä preto, že sa musia šiť veľmi pomaly a výsledok ešte nie je taký dokonalý, ako si predstavujem (snáď raz).

Tieto mačičky sú ušité už pár týždňov. Až hanba hovoriť, že chýba len naplniť ich levanduľou, aby boli hotové..


..práve v tejto chvíli sa na nich však už pracuje a onedlho budú pripravené poputovať k svojim novým majiteľom. 

Jeden z projektov, ktorý som síce dokončila, no nie je veľmi vydarený, je moja prvá šitá valentínka. 
Možno by som si odpustila to, že je to krivé, ale mrzí ma to lepidlo, ktoré miestami presvitá. Nuž čo, nie všetky projekty môžu byť dokonalé. 

Ďalší projekt ešte len čaká na moje netrpezlivé ruky. Najťažšiu fázu, výber látok a bloku, ktorý budem šiť, mám za sebou, takže teraz už verím, že do konca marca stihnem ušiť 12 blokov do medzinárodného swapu
Pre tieto krásky som sa hnala na poštu včera v tom hroznom počasí. Motivácia bola veľmi silná a veru nie som sklamaná. Pýtam sa sama seba, ako je možné, že doteraz v mojej zbierke chýbali červené látky :o)

Rozhodla som sa pre tento vzor z knihy Modern Blocks. Je to jeden z tých, ktoré som aj tak mala v pláne skúsiť, tak mám teraz výbornú príležitosť. 

Včera večer som začala pracovať na ďalšom projekte šitom na papier. 
Zatiaľ vám neprezradím, čo to je, uvidíte onedlho :o) Aj keď zvládam len jednoduché tvary,  získava si ma táto technika stále viac. 

Posledný projekt, do ktorého som sa pustila len dnes, je vyprázdniť túto chutnú kovovú krabičku, ktorú som ulovila ešte v lete na dovolenke vo Francúzsku. 
Je naplnená sladkými maslovými galetkami, takže to zvládnem raz-dva :o)


Prajem vám všetkým úspešné napredovanie vo vašich projektoch!






2 komentáre:

  1. Katka, tá kozmetická taška pre mamku je naozaj veľmi pekná. Taká čerstvá a veselá. Ako keby už bola jar :)
    No ale najviac sa mi pozdáva ten projekt s vyprázdnením kovovej krabičky. Hmmmmm... mňam, až som si musela otvoriť čokoládu :o)
    Inak sa už teším na tvoje bloky pretože červené látky, čo si si objednala sú naozaj veľmi pekné.
    anka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem Anka, ty si vždy veľká podpora! :o) Prvý blok by mal byť onedlho na svete. Sama som zvedavá, ako dopadne.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin