streda 11. januára 2012

Prípravy v žltej

Snáď mi odpustíte, že vás v poslednej dobe trochu zanedbávam. Bude to znieť ako veľká provokácia všetkých, ktorí už musia v práci zarezávať, ale ja ešte tak trochu sviatkujem a oddychujem. Som v prípravnej fáze na nábeh do normálnych koľají. Cez sviatky nás navštívili moji rodičia a brat a teraz tu máme manželových rodičov, ktorí pobudnú ešte týždeň. Hmmm, keby len pobudli! Oni strážia malého a ja mám veget! A pomáhajú mi pracovať! Musíte uznať, že v takýchto podmienkach sa nedá nabehnúť na normálny režim. 

Nemyslite si, že sedím s vyloženými nohami, to nie. Udržiavam sa v pohybe, šijem, chystám, pripravujem.. tento týždeň sa prípravy nejakou zvláštnou zhodou okolností točili okolo žltej farby. Žltá sama osebe nepatrí k mojim obľúbeným farbám, ale v kombinácii s niektorými inými farbami je dokonalá.

Začalo to v nedeľu večer, keď som vyberala látky do výberu týždňa a rozhodla som sa, že toto sivé počasie by chcelo trochu slniečka. Možno ste si všimli v e-shope.


V rámci príprav na pražskú výstavu som začala šiť nové levanduľové vrecúška (nemôžem si nechať újsť príležitosť mať voňavý stánok) a väčšina je zatiaľ žlto-čierna. Veľmi vydarená kombinácia. 


Potom pribudli ešte ružovo-zelené a fialovo-zelené, zatiaľ nedošité, len naplnené a rozvoniavajúce po celom byte. 

Každý druhý utorok sa stretávam s dvoma kamarátkami, s ktorými spolu dve hodinky šijeme. Je to omnoho zábavnejšie ako šiť sama a zároveň sa jedna od druhej neskutočne veľa učíme. Od jednej som sa naučila robiť pekné rohy na obruse (ak ste prehliadli fotopostup, nájdete ho TU), od druhej som sa naučila skrývať nite po quiltovaní a ešte ďalšie veci. Obidve som naučila šiť nákupné tašky a naposledy šiť na papier. Nie som žiadna preborníčka, zatiaľ som zvládla len základy, ale na jednoduché srdiečko to úplne stačilo. Jedna z nich totiž po dlhej dobe objavila papier s podkladom a látky so srdiečkovými vzormi, ktoré jej darovala kamarátka. Chcela si už konečne to srdce ušiť, ale nevedela, ako na to. Povedali sme si, že to už bude príprava na Valentína (uvedomujete si, že je to už o mesiac???) a že z toho možno vzniknú darčeky pre naše polovičky. 


Jej srdiečko je to vľavo a ja som pri prehrabávaní sa v mojich odstrižkoch naďabila na žlté a šedé látky od Kei Fabric a od Art Gallery. Náhodička, však? Kamarátke sa tá moja farebná kombinácia veľmi páčila, tak som sa po jej odchode rozhodla, že z toho vznikne darček k jej narodeninám. Narodila sa totiž 14.2., presne na Valentína a navyše zbožňuje srdiečka :o) Čo iné by som jej mohla darovať?

Manžel mi do rohov natĺkol očká a tak namiesto vankúša vznikla nástenná dekorácia do jej ateliéru (áno, aj ja jej ticho závidím, že má na tvorbu vlastnú miestnosť).

Zadná strana sa mi páči ešte viac, ako predná, lebo je tam menej bielej :o)

Ešte čítate? To je dobre, lebo vám chcem odovzdať jednu veľmi užitočnú informáciu. Ak ste sa so šitím na papier doposiaľ nestretli a rozprávate po anglicky, vrelo odporúčam videopostupy od Sonja Callaghan, na jej stránke Artisania (stačí kliknúť na názov a ste tam). Ja som sa učila podľa týchto postupov a bola som nadšená. Sonja to vysvetľuje naozaj pre začiatočníkov, každučký detail, potrebný materiál, všetko.

A navyše navrhuje takéto chutné predlohy na šitie na papier

Táto líštička je jedna z mojich obľúbených. Ale nie preto, že je žltá :o)

Prajem vám krásny týždeň, nech už má akúkoľvek farbu.




4 komentáre:

  1. Ty levandulové sáčky vypadají krásně ve všech barvách,už se těším do Prahy,zdravím ze severu Čech,Mirka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mirka, to je super, si prvá osoba, ktorú "poznám", čo sa chystá do Prahy! Príď si potom pozrieť tie sáčky aj naživo :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak do stánku v Prahe sa prídem pozrieť aj ja :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ivona, veľmi sa teším! Keď sa nám už nedarí stretnúť v Bratislave, snáď sa podarí v Prahe :o)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin