streda 9. januára 2013

Posledný vianočný darček a prvé novoročné šitie

V prvom rade vám všetkým prajem nádherný, farebný, harmonický a kreatívny rok 2013!

Viem, že na novoročné prianie je už trochu neskoro, ale ja som si tak užívala sviatky (a najmä oddych), že som sa len veľmi ťažko a pomaly dostávala k "normálnym" činnostiam. Oddych som naozaj potrebovala. Aj náš dom potreboval, aby sme na ňom trochu popracovali - keď znovu trochu upracem, nafotím vám, ako sme pokročili. A v neposlednom rade aj Remi potreboval, aby som mu venovala viac času. Sviatky boli úžasné, asi jedny z nejlepších, aké sme mali, pohodové a pokojné a Silvester ako sa patrí, veselý, s príjemnými ľuďmi a dobrým jedlom :)

Tento som bola naozaj štedro obdarovaná. Začalo to šijacím strojom pár týždňov pred Vianocami a skončilo látkami z Japonska pár dní po Vianociach :) 
Môj milovaný manžel vie, ako mi urobiť radosť, tak som si znovu mohla u Ayumi objednať nejaké látky. Tentokrát som sa už poučila a neobjednávala fat quarters, ale rovno pol yardu z každej. Možno mi bude menej ľúto zastrihnúť do nich :)











A nebola by to Ayumi, keby mi nepribalila pár výnimočných darčekov. Všetky sú nádherné (a chutné), ale všimnite si najmä ten malý kúsok látky, na ktorom je zajačik pri šijacom stroji a moje meno. Pod ním sa totiž ukrýva pečiatka, ktorú pre mňa Ayumi vyrobila. Veľmi ma tým dojala, lebo som po takej túžila, aj keď by som si ju od nej nikdy nepýtala. Iba som tajne snívala o tom, že možno raz takú dostanem. Som šťastný človek :)

Z môjho prvého tohtoročného projektu mám trochu zmiešané pocity. Na jednej strane sa vytešujem, že som sa konečne dostala k Drážďanskému tanieru a že sa mi celkom podaril (postup nájdete TU), na druhej strane je mi z neho smutno, lebo to bol darček na rozlúčku pre Claudine. Je to úžasná osoba, charizmatická, milá, šikovná, kreatívna, výborná kamarátka. Pôvodne mala ostať na Slovensku ešte dva roky, ale jej manžela v rámci firmy preložili do Francúzska, tak sa musíme predčasne rozlúčiť :( 


 
Claudine má obývačku zariadenú v červeno-čierno-bielych farbách, tak dúfam, že sa jej tam bude vankúšik hodiť a občas si na mňa spomenie.


10 komentárov:

  1. Krásne látky, Katka :) Dúfam, že nám potom ukážete Vaše výtvory ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne teším sa na výtvory z týchto látok.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Katuska nadhera - krasa - vankusik je nadherny - a latocky tiez :D a darceky si si urcite zasluzila :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeeej krásny vankúšik a látky bombové. To bude tvorenia už sa teším na tebou vytvorené kúsky.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Katka!Vankusik je nadherny aj latkysu super...pa pekny večer

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Katka, naaadherny vankusik, krasne zladene latky a vypracovanie perfektneee! Velmi obdivujem patchwork, ja sa bojim tych malych kuskov ako ohna :o)
    Katka, pozyvam ta na moj novy blog, kedze moj stary je zial nenavratne prec
    http://byzuzug.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ďakujem vám všetkým za odkazy aj pochvaly :) Mali by ste vidieť, čo robievam, keď dostanem látky z Japonska, ako ich skladám, rozkladám, kombinujem, hladkám, hneď operiem a ožehlím (určite rýchlejšie ako naše oblečenie) a pekne uložím do skrinky.. kde si spokojne odpočívajú, lebo sú pre mňa veľmi vzácne, tak je mi ľúto zastrihnúť.. hovorím si, že z nich egoisticky ušijem niečo pre seba, a na to nikdy nemám čas. ALE! už mám plán na tento rok :) Veď uvidíte :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. nádherné látky, a uplne fantastický manžel:) nech sa z nich krásne tvorí
    a vankúšik tiež krásny, určite bude robiť radosť majiteľke

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ten vankúšik je proste úžasnýýý !!

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin