streda 23. januára 2013

Môj prvý BOM / My firs BOM ever

A je to tu. Za všetko vďačím Věrke, alias Vexa. Prezeranie všetkých mojich obľúbených blogov, slovenských, českých aj anglicky písaných, patrí k mojim ranným rituálom. K prvej rannej káve si zapnem počítač a pozriem, kto má čo nové. Dnes som tak nakukla k Věrke a zrazu mi bolo všetko jasné. Aj ja sa chcem zapojiť do spoločného projektu BOM, v ktorom sa každý mesiac ušije jeden blok a nakoniec z toho vznikne quilt. Blog Quiet Play som objavila vďaka nej a hneď mi padlo do oka šitie na papier. Aj keď niektoré bloky vyzerajú byť neskutočne komplikované, skúsim. Ak sa mi to podarí, budem mať krásnu dekoráciu do ateliéru. Jeho steny zatiaľ zívajú prázdnotou. To, že už konečne musím začať písať svoj blog aj po anglicky, je iba prirodzený dôsledok tohoto rozhodnutia. Rozprávam o tom už mesiace a teraz sa k tomu naskytol výborný dôvod. Moja Angličtina už zďaleka nie je taká dobrá, ako bývala, ale snáď mi to čitateľky odpustia. 

This is it. I'm very thankful to Vera, alias Vexa. Checking all my favorite blogs, Slovak, Czech and English written, is the part of my morning rituals. I make my coffee, turn on the PC and check what's new in crafty world. Today I've visited Vera's blog and all of a sudden it was all clear to me. I have to join one of the BOMs, too! I've found the blog Quiet Play thanks to her blog and fell in love with the paper piecing project. Some of the blocs seem to be really complicated but I'll give it a try. If I can make it, I'll have a nice hanging quilt for my workspace. The walls in it are still empty. I've been talking about writing my blog in English for months now. So this is a great reason to do so. My English is not what it used to be but I hope you'll forgive me. 

Toto by mal byť výsledok / this should be the final quilt

Januárový blok je jednoduchý, prostredný v pravom stĺpci. Najzložitejšiu časť šitia už mám za sebou. Vybrala som látky :)

The January bloc is quite simple, in the middle of the right side. And the most complicated part of sewing is done. I chose the fabrics :)

chvíľu som uvažovala nad červeno-modrou kombináciou
I've hesitated a little about red and blue combination

ale ružovo-modrá, jemnejšia, napokon zvíťazila
but finally I prefer the softer one, pink and blue 

..ako vždy, nič nie je isté, možno keď začnem strihať, všetky látky vymením :)
..as usual, nothing is sure, the fabrics may change when I'll start cutting :)



9 komentárov:

  1. Super :-) A já myslela, že se chceš přidat k tomu Skill Builder BOM, tak jsem ti na FB nechala odkaz na naši českou skupinu. Tohle je taky fajn! Tak vítej na palubě :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Katka držím palce, nech Ti všetko vyjde a budeš mať nááádherný quilt do ateliéru !!! teším sa na prvý blok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Katka, držím palce...budeš mať krásnu dekoráciu do ateliéru...a zhotovenú svojimi šikovnými rukami!!! To sa cení:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Katka, vďaka za nakopnutie v novom roku. Ja sa rozbieham úplne pomaličky, len včera som prvý krát vytiahla stroj. Ale iskrička z tvojho dnešného príspevku plného odhodlania a tešenia sa na šitie preskočila trošku aj na mňa. Tak sa v najbližších dňoch dúfam trošku viac rozhýbem, veď toľko vecí mám na zozname..... Inak ma mrzí, že som nestihla poslať pohľadnicu ani k novému roku, tak želám tebe aj tvojej rodinke krásny a pohodový Rok 2013 vo vašom novom rodinnom hniezdočku.
    Tento quilt je ako stvorený do šicieho ateliéru, už sa naň teším, ako bude vyzerať v tvojom podaní :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi, presne tak, ako teraz iskrička preskočila na teba, preskočila predvčerom na mňa z Věrky :) Toto na tej bloggerskej komunite milujem, ako sa navzájom inšpirujeme. Ďakujem za prianie! :)

      Odstrániť
  5. Hi Katarina! So great to be able to read your blog in English :) It's wonderful you have paper-piecing projects you want to give a try! They look fun and your fabric choices are yummy~!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thanks a lot Ayumi! :) I think you'll see some more yummy fabrics you know in this project. Japanese fabrics are just great for fussy cutting :)

      Odstrániť

LinkWithin