sobota 21. januára 2012

Moje štúdio

:o)))) ha-ha-ha. Prepáčte, ale musím sa smiať nad tým, že honosným názvom štúdio volám našu obývačku. Tí, ktorí ste nás už navštívili, si to viete aspoň trochu predstaviť. Ale tí, ktorí ste nevideli, mi asi nebudete veriť, aké rôznorodé využitie môže mať jedna miestnosť. Naša multifunkčná obývačka plní úlohu obývačky, jedálne, hracieho kútika, pracovne, úložného priestoru, botanickej záhrady a krajčírskeho štúdia. A pritom sa ani nemusí transformovať z jedného na druhé. Všetko toto v nej nájdete naraz. Samozrejme, najviac miesta zaberá moja krajčírska dielňa. Šijací stroj položený na pozmenenom počítačovom stolíku zatarasil dvere na terasu. Hneď vedľa je nonstop rozložená žehliaca doska. Pri potravinovej skrini vedľa kuchyne pribudla po vianociach ďalšia, na ukladanie mojich šijacích pomôcok. O niečo ďalej stojí cestovná postieľka, ktorá slúži ako ďalšie úložisko pomôcok, ktoré sa nevmestili do skrine a na nej spočíva pracovná doska, ktorú si v prípade potreby prenášam na jedálenský stôl (rozumej každý večer, prípadne aj viackrát denne). Musela som vám to odfotiť, aby ste si to vedeli predstaviť.

Mohlo by sa zdať, že je veľkou výhodou mať šijací stroj hneď pri okne, ale keď šijete hlavne v noci, je to úplne jedno.

Pod stromček som dostala super pohodlnú stoličku, ktorá výborne podopiera krížovú časť chrbta.. radosť na nej sedieť :o)

cestovná postieľka na nespoznanie

nová skriňa na všetky vatelíny, odstrižky, stužky, gombíky a iný galantérny materiál

A pozrite sa, ako sa mi v mojom "štúdiu" odvďačujú orchidei za to, že sa o ne nestarám. Čítate správne, nestarám. Poradil mi to kamarát, ktorému kvitne asi desať orchideí nonstop celý rok. Vraj kvitnú, keď ich zalievate až vtedy, keď sú úplne suché a listy začínajú vädnúť (tiež som mu neverila, hlavne, keď som doteraz všade počúvala, ako ich treba raz za týždeň ponoriť do vodného kúpeľa). Jediné, čo chcú, je dostatok svetla a vadí im prievan. Dala som na jeho slová a teraz mi kvitnú štyri rastliny naraz!!! Niektoré aj po pár rokoch. Mám z nich obrovskú radosť.


Teraz sa možno pýtate, kde skladujem svoje látky. V spálni, kde inde? :o)
Mám dve malé skrinky, ktoré sa postupne napĺňajú. 


Toto sú moje dizajnové látky, prednedávnom uložené podľa farby. Odvtedy som už pracovala na pár projektoch, tak sú už trochu rozhádzané. Tí, čo nešijú, sa ma pýtajú, či ich už náhodou nemám príliš veľa. Ani náhodou! Ešte stále sa mi stáva, že mi chýba presne ten odtieň, ktorý potrebujem. Takže nakupujeme ďalej :o)

Verím, že nie som jediná, čo šije v obývačke, na jedálenskom stole. 
A asi nie som jediná, čo ešte sníva o svojom vlastnom malom priestore, kde nebude musieť veci prenášať, presúvať a prekladať a kde si steny vyzdobí krásnymi šitými dielkami. 

Prajem príjemný kreatívny víkend, nech už šijete kdekoľvek :o)






2 komentáre:

  1. Každý takto začína... potom nastane chvíľa, keď to už nebude únosné a vtedy sa objaví aj možnosť, kde to vysnívané štúdio bude... nech sa vám darí. Viola

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pani Violka, ďakujem za povzbudenie! Vaše štúdio je úplný sen :o) Keď niekedy budete v okolí, pozývam vás na kávu do našej multifunkčnej obývačky.

      Odstrániť

LinkWithin